Fortsätt till huvudinnehåll

Hembakt korvbröd.

Hembakta korvbröd är supergoda och faktiskt enklare än man tror.
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk torrjäst
2 msk socker
1 tsk salt
2 1/4 dl mjölk (ca 37 grader varm)
2 msk solrosolja
1 ägg (rumstempererat)
1/2 - 1 dl mer vetemjöl

Blanda alla torra ingredienser utom saltet i degbunken till köksassistenten med "blandverktyget". Sätt igång assistenten på låg hastighet och häl ner mjölken, därefter oljan och sist ägget. Höj hastigheten och mixa snabbt i 2 minuter.
Byt till degkrok och sätt igång på låg hastighet. Blanda i saltet och tillsätt mer mjöl tills degen bildar en boll runt degkroken i degbunken och degen är hanterbar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ca 50 gånger.
Låt degen vila under bakduk i ca 10 minuter.
Dela degen i 12 lika stora bitar och rulla ut till form av korvbröd. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper mellan bröden och täck med en bakduk och låt jäsa i 1,5 - 2 timmar, tills bröden är i dubbel storlek.Grädda i 200 grader varm ugn i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler tills de är helt svala innan man skär upp dom.

Det fungerar även bra att använda samma deg till hamburgerbröd. Dela då degen i 8 bitar och forma till runda kakor, alla övriga moment är lika som för korvbröd.

Kommentarer