I måndags åt vi kyckling och ugnsrostade grönsaker till middag, bland grönsakerna hade jag pumpa. Jag använde nästan halva pumpan så idag var det dags att ta hand om resten av pumpan.
Jag bestämde mig för att göra pumpapuré som sen kan användas till paj, bröd, pannkakor osv. Det är busenkelt!
Börja med att baka pumpan i ugnen på 200 grader tills den är helt mjuk, känn efter med en kniv eller potatissticka. Den här tog ca 50 minuter. När den är klar får den svalna till hanterbar temperatur och sedan använder man en sked för att skrapa av fruktköttet från skalet.
Lägg allt fruktkött i en mixer och kör ihop till en slät puré. Det går också bra att mosa med en potatisstamp eller med en vanlig gaffel. Färdig puré går bra att frysa men håller sig upp till en vecka i kylskåp. Jag planerar att baka pumpabröd ikväll eller imorgon så jag ställer in allt i kylskåpet, det som blir över efter mitt bak hamnar i frysen för framtida bruk.
En pumpa ger ofta mer mat än vad som går åt vid en middag för oss så det här är ett bra sätt att ta hand om resterna.
Jag bestämde mig för att göra pumpapuré som sen kan användas till paj, bröd, pannkakor osv. Det är busenkelt!
Börja med att baka pumpan i ugnen på 200 grader tills den är helt mjuk, känn efter med en kniv eller potatissticka. Den här tog ca 50 minuter. När den är klar får den svalna till hanterbar temperatur och sedan använder man en sked för att skrapa av fruktköttet från skalet.
Lägg allt fruktkött i en mixer och kör ihop till en slät puré. Det går också bra att mosa med en potatisstamp eller med en vanlig gaffel. Färdig puré går bra att frysa men håller sig upp till en vecka i kylskåp. Jag planerar att baka pumpabröd ikväll eller imorgon så jag ställer in allt i kylskåpet, det som blir över efter mitt bak hamnar i frysen för framtida bruk.
En pumpa ger ofta mer mat än vad som går åt vid en middag för oss så det här är ett bra sätt att ta hand om resterna.
Kommentarer
Skicka en kommentar