Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans matinköp, kartlägga matkostnaden.

I ett tidigare inlägg skrev jag om vikten av att planera. Idag ska jag utveckla det lite och ta dig med på min veckohandling. Jag börjar med att planera veckans mat, dvs lunch och middag för hela veckan.
I veckoplaneringen skriver jag in mina arbetstider så att jag håller reda på när jag är hemma och kan laga mat och när jag är på jobbet och alltså måste ha med mig mat. Innan jag gör planeringen inventerar jag frysen vad som finns och planerar utifrån det. Jag gör en lista över vad som behöver kompletteras i form av färskvaror och annat som ev har tagit slut i skafferi.
Eftersom min planering redan är klar på måndagen när veckans annonsblad kommer ut så kompletterar jag min lista på måndagen med annonsvaror som jag då har att planera in i nästkommande veckas matplanering.

Den här veckan var det tyvärr inte särskilt många intressanta varor på extrapris vilket innebär att jag antagligen gör nästa veckas planering på måndagen istället och då utifrån vilka varor som är på extrapris den veckan.
Självklart tar jag alltid med mina tygkassar till affären, bra för miljön och bra för plånboken. Tygpåsarna är sydda av återanvända tyger.



Veckans handling landade på 578.61 kr. Förutom det som handlats kommer jag att använda följande varor som redan finns hemma: kycklingfilé, bacon, morötter, potatis, torsk, köttfärs, blomkål, ägg samt en del skafferivaror, kryddor osv.
I veckans handling ingick även 2 st vaniljsemlor, eftersom det är fettisdagen imorgon så tänkte jag unna mig en semla! Dessutom inhandlades ingredienser till att baka fröknäcke.
Utöver veckohandlingen kan det tänkas att jag kommer att behöva komplettera med någon till frukt och ev mjölk, fil men annars är detta veckans kostnad för mat.

Under mars månad ska jag logga och kategorisera alla inköp som jag gör för att se över ekonomin och hur jag använder mina pengar, det kommer att bli en nyttig erfarenhet för mig och ni får följa med och se hur det går.

Kommentarer