Fortsätt till huvudinnehåll

Supergod pumpakaka.

I USA är det vanligt att man bakar pumpabröd (pumpkin bread). De kallar detta för sweet bread, alltså sött bröd, men jag vill nog hellre döpa om det till en mjuk kaka. Alltså bakar jag pumpakaka!
Jag har konstruerat receptet utifrån den amerikanska varianten men ändrat lite på kryddningen och dragit ner rejält på sockret. Man gillar verkligen socker i USA...

Ingredienser:
2 ägg
2,25 dl pumpapuré
1 dl olja (jag använder majsolja när jag bakar)
2 dl socker
3,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljsocker.

Blanda blöta ingredienser för sig och torra för sig. Blanda sedan ihop allt och rör till en slät smet. Häll över i en ugnsform som du smörat och mjölat. Grädda i ugnen i 45-60 min. Testa om kakan är klar genom att sticka ner en sticka i kakan. Om den är ren när du drar upp stickan är kakan klar, om det är smet på stickan behöver kakan stå längre i ugnen.


Det viktigaste av allt är att man får slicka skål och verktyg när man ställt in kakan i ugnen.

Kommentarer