Fortsätt till huvudinnehåll

Vegetarisk lasagne, så himla gott!

Jag försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan och jag har ett favoritrecept som jag lagar ofta. Det är en vegetarisk lasagne och mitt recept bygger på ett från ICA.se.

Ingredienser:
200 g färska lasagneplattor
Tomatsås:
1 stor lök, tärnad
2 rivna morötter
½ paprika, tärnad
1 chili, välj styrka efter smak, finhackad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl röda linser
500 g krossade tomater
2 dl vatten
salt och peppar efter smak
Crème fraiche sås:
1 zucchini i bitar
4 dl lätt crème fraiche
ca 2 dl riven ost
salt och peppar efter smak

Börja med tomatsåsen. Fräs alla grönsaker i lite matfett. Tillsätt krossade tomater och vatten och låt koka upp. Tillsätt röda linser och låt koka 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
Blanda zucchini och crème fraiche i en kastrull och koka upp på svag värme, var försiktig så att det inte bränns. Blanda i osten och låt den smälta, krydda med salt och peppar.
Varva de olika såserna med lasagne plattor i en ugnsform. Avsluta med sås längst upp och gärna lite mer riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Det går att variera denna lasagne i oändlighet med olika grönsaker osv, bara fantasin sätter gränser.

Kommentarer